Qui som

sobre nosaltres

Idària som una cooperativa de treball associat i empresa sense ànim de lucre que treballem per la inserció laboral de les persones mitjançant la generació de llocs de treball en feines que millorem el medi ambient.

Rs-service

La missió d’Idària

Crear nous llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social en el marc de l’economia verda.

Rs-service

Valors

Les activitas s’enmarquen en els principis generals de l’economia social i solidària: generem valor ambiental, econòmic, social i cultural.

Apliquem al conjunt de les nostres accions el concepte de l’economia circular, de manera que resolguin un conjunt de necessitats econòmiques, socials i ambientals.

Volem vincular el bosc i les seves necessitats amb les necessitats de les persones

basem el nostre èxit en una metodologia que combina l’actualització de les feines tradicionals, la visió integral de l’economia circular, la innovació en l’aprofitament dels recursos naturals i l’acompanyament formatiu i d’inserció
la nostra història
El començament:

2012

Idària neix a l’octubre del 2012 a Llagostera gràcies a l’impuls de l’Associació Llagostera Solidària (ONG).

L’objectiu fundacional era animar la contractació de les persones aturades inscrites en la Borses de Treball municipals de la zona i en els Serveis Socials dels municipis de l’entorn.

Així doncs, l’enfocament inicial de la cooperativa era ser una empresa multiserveis, que permetés dignificar la situació de persones que treballaven de manera irregular en jardineria, petites reparacions domèstiques o serveis a la llar.

2013

Ben aviat ens vam adonar que calia replantejar el model per avançar de manera ferma i potenciar la formació i la inserció.

A inicis del 2013, un grup multidisciplinari de voluntaris comença a pensar com vincular el bosc i les seves necessitats amb les necessitats de les persones que arriben a Idària, i com crear projectes específics que les abordin conjuntament.

Des del 2013, doncs, la cooperativa es dedica primordialment als serveis forestals, amb una visió integral, i a la generació de productes derivats de l’aprofitament del bosc. És en aquest sector on aportem el nostre bagatge i valors diferencials.

2014

A partir del 2014, iniciem una nova línia en l’àmbit agrícola, amb la gestió integral de finques i la formació per a horts escolars i socials.

D’altra banda, aquest any també ens registrem com a Empresa d’Inserció Laboral.

D’aquesta manera, esdevenim un mecanisme per aportar solucions a la problemàtica de l’atur, en col·laboració amb administracions públiques i entitats, i arribar així a les persones amb majors dificultats i més necessitades d’oportunitats d’ocupació.

trajectoria dels nostres projectes

25

oportunitats d’ocupació per a persones desocupades de llarga durada

més de

100

hectàries de bosc treballades

Sòcies de treball

Coordinen les diverses vessants de la cooperativa
Jaume Ventura Mont

Jaume Ventura Mont

Acompanyament a la producció
Marc Ojosnegros Marín

Marc Ojosnegros Marín

Director de producció
Karim Sabni El Garraf

Karim Sabni El Garraf

Acompanyament a la inserció

Sòcies col·laboradores

Aporten coneixement i expriència per consolidar la cooperativa

Plataforma educativa

Idària realitza la gestió i l’administració de manera comuna amb el grup d’entitats Plataforma Educativa.

Roger Biosca i Deli Saavedra

Cadascú ha aportat una carbonera al projecte.

VALORS

Els nostres

Medi ambient


Donem als nostres serveis i projectes una perspectiva agroecològica perquè entenem que persones i natura formen part de la mateixa realitat i han de relacionar-se de manera resilient. L’aprofitament sostenible dels recursos forestals no va en detriment de l’entorn natural, sinó que en reforça la conservació i ajuda a vetllar pel territori.

Persones


Generem oportunitats laborals per a les persones que no en tenen i aconseguim que s’empoderin a través de la formació i el treball. Entenem que el treball és una eina de dignificació de la seva situació i enfoquem aquesta vessant de manera integral, tot fent èmfasi en l’emprenedoria col•lectiva com a motor de canvi.

Cooperació


Encarem els nostres projectes des de la participació de persones de diferents procedències i cultures per construir conjuntament alternatives de futur. Per assolir-ho, és clau el treball en xarxa amb entitats de l’economia social i solidària, administracions, empreses i el tercer sector.

Cultura


Divulguem el patrimoni etnològic en què es basen les activitats de gestió i aprofitament de l’entorn natural, al mateix temps reivindiquem el valor cultural del territori. Alhora, ens enriquim a través de compartir feina i projectes amb persones d’orígens culturals diversos.